Subota, 9 Decembra, 2023
HomeZadrugica“Čuli smo se, nije pričao o bolesti, borio se sam sa sobom”...

“Čuli smo se, nije pričao o bolesti, borio se sam sa sobom” Branislav Lečić o Lauševićevim POSLJEDNJIM trenucima

Jedan od najvećih glumaca sa ovih prostora, Žarko Laušević, izgubio je životnu bitku juče 15.11.2023. godine u 63. godini, poslije kraće borbe sa teškom bolešću, karcinomom pluća. Bio je poznat filmski i televizijski glumac. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gdje je ostvario uloge u velikom broju predstava.

ijVest da je igubio bitku za život, potresla je čitav area, a sada se od njega opraštaju i mnoge kolege i javne ličnosti. Među njima je i čuveni Branislav Lečić.

Branislav LečićFoto: Srbija Danas

– Ja sam bio na neki način bio pripremljen na Žarkovu smrt. Bio sam u komunikaciji sa njim i njegovom suprugom Anitom. Znao sam da boluje, ali sam se nadao da će iz toga izaći. Pogodilo me jako i sama činjenica da je bolestan, a ne sve ovo što se desilo. To je bio rezultat svega što mu se dešavalo, njegov život je bio neizvestan od onog trenutka kada je otišao za Ameriku gde je radio i neke poslove koji nisu bili glumački da bi preživeo – priča glumac.

On je otkrio da Laušević nije želeo da priča o svojoj bolesti, već je do samog kraja bio pozitivan.

– Imao sam sve informacije o njegovoj bolesti i bili smo u stalnom kontaktu. On nije želeo da priča o tome. Poslednji put smo se čuli pre mog polaska za Crnu Goru pre nekoliko dana, bio je jako pozitivan i ništa nije slutilo da će se ovo desiti. S obzirom na to da je imao rak, najgora opcija je lebdela kao mogućnost da će se nešto loše desiti, ali sam imao nadu da će se on izboriti sa tim i da će to prevazići – priča Lečić i dodaje:

– Najmanje je pričao o bolesti svemu onome što mu se desilo u prošlosti nije bila tema. Žarko se borio sam sa sobom. Nije želeo da gubi vreme na žalopojke i priče o tome koliko mu je i da li mu je teško. On je bio moj brat po duhu i sudbini. Ono što se njemu desilo desilo se i meni, ali ne tako drastično. Jedan i drugi smo sagledali ono što se zove popularnost. Verovatno se postaje čovek i umetnik ako sagledaš i drugu stranu.

Žarko LauševićFoto: e-stock

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments